Як обрати правильний ніж для кухні

Кожній порядній господині слід мати на кухні три ножі зі звичайним лезом, загостреним кінцем та зручною ручкою: великий – довжиною близько 45 см, середній – близько 40 см, і маленький – близько 27 см.

Ножі

Ця трійця допоможе справитись з будь-якими кухонними завданнями. Вибагливим кулінарам можуть знадобитись також ніж-пилка для акуратного нарізання хліба, спеціальний ніж для нарізки сиру, ножі для чищення овочів та грибів.

Кухонні ножі Ширина леза теж має неабияке значення. Чим ширше лезо у ножа, тим більш рівний виходить зріз. З іншого боку, ножем із широким лезом важче різати.

Ніж складається з рукоятки та леза. На матеріал, з якого вони виготовлені, треба також звертати увагу. Краще, якщо рукоятка буде дерев’яною. Це найзручніше і найпрактичніше рішення. Рукоятки також виготовляють із пластмаси і, зрідка, з металу. Пластмасові рукоятки непрактичні і часто ламаються. Металеві рукоятки міцніші, але все одно програють дереву. Ніж з металевою рукояткою важкий, і працювати ним не так зручно.

Ніж Леза виготовляють зі сталі, найчастіше – із нержавіючої. Ножі зі звичайної сталі краще не купувати, оскільки вони дуже швидко втрачають свої властивості і вимагають більш ретельного догляду. Гарний ніж повинен бути зроблений методом кування з одного бруска якісної сталі з додаванням молібдену і в жодному разі не повинен ржавіти.

Перевага ножів з лазерним заточуванням – очевидна. Такі ножі надзвичайно гострі і їх не потрібно постійно точити. Чим більше такий ніж використовується, тим гострішим стає. Характерна ознака ножа з лазерним заточенням – це перпендикулярні матові риски на лезі. Проте не зайвим буде переконатись, що ніж заточений лазером, спитавши в продавця або прочитавши інформацію на етикетці.

Ніж з лазерним заточенням леза

Читайте також як обрати якісний кришталь



Коментарі:



Немає коментарів.



Додати коментар
Ім’я:
*
E-mail:
(публікується)

Оновити картинку каптчі
Текст на картинці:
*
   




каталог сайтів